Art 4 Life


(Art expressions against bullying at school)

Deze week is de eerste bijeenkomst van dit Erasmus+ project gehouden in Volos Griekenland. Zes scholen uit Griekenland, Italië, Litouwen, Polen Nederland en St. Maarten doen hieraan mee samen met het Comenius College voor Nederland natuurlijk. Onze school werd vertegenwoordigd door veteraan Niek Boogaard, Astrid Twilt en Peter Felix. Het was zeker voor Niek Bogaard weer een bijzonder weerzien met collega’s uit Italië en St. Maarten want de Internationalisering heeft ook flink geleden onder corona.
De Griekse collega’s hebben hun best gedaan een interessante en ook mooie week te verzorgen met workshops drama, dans en beeldende kunst. Het is hun eerste internationale project dus dat was niet altijd even makkelijk en dan moesten de planning puzzel nog beginnen voor de komende twee jaren.
In Volos was het plenaire gedeelte, heel bijzonder om oude relaties te versterken maar ook nieuwe vriendschappen te kweken met eindeloze gesprekken en uitwisseling van ideeën. De organisatie was natuurlijk niet vergeten ook wat van de prachtige omgeving van Volos en Thessaloniki te laten zien, met als hoogtepunt de tombe van Philips de 2de, vader van Alexander de grote.
“Voor mij was deze week echt een eyeopener, de diepere drive en idealen achter internationalisering, het werk en de tijd die erin gaat zitten en de passie en betrokkenheid die collega’s hierin stoppen. Dit soort projecten geven misschien niet direct meetbare resultaten maar de effecten gaan mee voor jaren en jaren” aldus Peter Felix, docent beeldende vakken van het Comenius College.