• Wat  bieden wij
  • Versterkt Engels
  • Tech +
  • Pre-havo

Wat bieden wij

Bent u op zoek naar een geschikte school in het voortgezet onderwijs voor uw kind? Dan is het Comenius College Nieuwerkerk een uitstekende keuze.

De vestiging Nieuwerkerk is een veilige, kleine school waar persoonlijke aandacht voorop staat. Onze docenten dragen de christelijke identiteit uit in normen en waarden. Zo is elke brugklasleerling bij ons welkom waar het Comenius een vriendelijke start biedt.

We bieden leerlingen uitdagend onderwijs!
Zo hebben we onder andere versterkt Engels, Tech+, pre-havo,

Versterkt Engels

Do you like the English language? Do you already use English a lot because you listen to music, watch films or play games? Would you like to learn even more English? Dan is Anglia (mavo) of Cambridge Engels (havo/vwo) ofwel ‘versterkt’ Engels iets voor jou.

Tot de herfstvakantie van het eerste jaar maak je kennis met ‘Anglia’. Aan het eind van deze periode maak je een toets om te bepalen op welk niveau je het examen kan halen. Het examen vindt plaats in juni van leerjaar één. Voor Cambridge Engels volg je de gewone lessen Engels en zal je eindcijfer bepalen of je het niveau hebt. De Cambridge lessen starten in leerjaar twee.

Wil je meedoen met versterkt Engels en voor het examen gaan om een certificaat te halen, dan werk je tijdens één van de lessen Engels met een speciaal boek en oefen je op de computer. 

Tech+

Tech+ is een vernieuwend grensverleggend bèta technisch vak dat leerlingen enthousiast en nieuwsgierig  maakt voor technologie in een projectmatige vakoverstijgende leeromgeving waarbij de verbinding wordt gemaakt met het bedrijfsleven en technische vervolgopleidingen.

Het onderwijs bij Tech+ stimuleert bij leerlingen de ontwikkeling van 21st century skills, digitaal geletterdheid en een onderzoekende houding m.b.v. de nieuwste onderwijsontwikkelingen zoals onderzoekend leren.

Dit alles leidt tot een gewenste bijdrage aan de landelijke doelstelling om de keuze voor exacte vakken en technisch vervolgonderwijs te versterken en leerlingen voor te bereiden

Pre-havo

Een goed voorbeeld van het uitdagende onderwijs is de pre-havo route. Met een mavo plus advies bestaat de mogelijkheid om binnen vijf jaar het havo diploma te halen. De leerling krijgt extra begeleiding, maar we verwachten ook extra inzet en ambitie.

Halverwege het derde leerjaar besluiten we of een leerling doorgaat naar havo-4 of naar mavo-4. In dat laatste geval kan de leerling examen doen met een extra vak.

Leerlingen die, na de onderbouw naar de mavo bovenbouw gaan, kunnen op onze vestiging examen doen. De havo en vwo leerlingen gaan na drie jaar naar de Lijstersingel in Capelle aan de IJssel om daar hun opleiding te voltooien.