Brugklaskamp naar Austerlitz

Dit jaar konden we gelukkig weer met de brugklassen op kamp in Austerlitz. We vertrokken keurig op tijd en vol goede moed vanuit Nieuwerkerk en zonder veel vertraging kwamen we rond half 11 aan bij de piramide van Austerlitz. Hier zouden we de sponsorloop doen, maar bij aankomst was er vooral regen…veel regen. Daarbij kwam nog eens dat een andere school ook activiteiten aan het doen was bij de piramide van Austerlitz en deel van het pad gebruikte waarover wij de sponsorloop wilden rennen. Toch is de sponsorloop niet helemaal in het water gevallen en hebben we er het beste van gemaakt door steeds halve rondjes te rennen. Hierna vertrokken we naar het kamphuis, trotseerden we met z’n allen een reusachtige plas en liepen we al dan niet op blote voeten en natte sokken verder richting kamphuis. Eenmaal hier aangekomen was het vooral tijd om op te warmen en even bij te komen met de klas in de gezamelijke ruimtes. Het avondprogramma was een soort roulette waarbij leerlingen rond het kampvuur luisterden naar een spannend verhaal van meneer Erkens, een armbandje/sleutelhanger knutselden met hun naam erop, buiten lasergame speelden en een filmpje keken. Hoewel sommige leerlingen toen al wilden slapen, waren ze toch nog verdacht lang wakker na deze enerverende dag.

De volgende dag werden ze met veel bombarie gewekt door onze juniormentoren en zat iedereen om 8 uur netjes aan het ontbijt. Na het ontbijt nog even wat vrije tijd en daarna speelden de leerlingen zeskamp en levend stratego. Na de lunch wisselden de groepen en werden wederom dezelfde spellen gespeeld. Gelukkig was deze dag veel zonniger en konden we de spellen buiten spelen. Als avondeten werd er friet bezorgd en na het eten konden de leerlingen zich klaar gaan maken voor de spooktocht. Vooral de docenten keken hier erg naar uit, voor sommige leerlingen bleek het toch behoorlijk spannend! Gelukkig konden ze na de spooktocht alle adrenaline eruit dansen bij de Silent Disco waar vol overgave werd meegezongen en gedanst door de leerlingen. Wederom kwamen leerlingen ons vertellen dat ze toch zo vreselijk moe waren en gek genoeg waren deze leerlingen weer ineens niet moe als ze dan eindelijk mochten slapen..

Op vrijdag was het weer vroeg opstaan, alles opruimen, vegen en inpakken want om 9 uur stond de bus klaar om ons naar Duinrell te brengen. Waar er in sommige bussen nog luidkeels werd gezongen, kozen andere leerlingen ervoor om even een powernapje te doen. Om ongeveer 11 uur waren we in Duinrell en konden we nog een heerlijk dagje genieten (of na 1 attractie misselijk worden van al het snoep en slaaptekort). Gelukkig scheen ook deze dag het zonnetje en konden we het kamp gezellig met elkaar afsluiten. Het was een top half weekje!