Havo/Vwo                                                                     

Wij bieden onze havo-vwo-leerlingen uitdagend onderwijs, veel aandacht voor cultuur, projectweken over internationalisering en in het tweede schooljaar de mogelijkheid om met Cambridge Engels te starten aan. In Nieuwerkerk bereiden wij je voor op de 21st century skills door het vak Tech+ aan te bieden.
Er is veel persoonlijke aandacht voor de leerlingen doordat wij uitstekende mentoren hebben in Nieuwerkerk. Je gaat in het eerste en in het tweede leerjaar op kamp, er is veel aandacht voor cultuur en er worden gave schoolfeesten georganiseerd. Nieuwerkerk is kleinschalig, overzichtelijk en biedt de leerlingen veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen.
Op het Comenius College Nieuwerkerk bieden wij havo- en vwo-onderwijs aan voor de eerste drie leerjaren. In het 4e leerjaar gaan de leerlingen naar het Lyceum in Capelle aan den IJssel. Het havo duurt vijf jaar en is bedoeld als voorbereiding op het hoger beroepsonderwijs (hbo). Het vwo duurt zes jaar en is vooral bedoeld ter voorbereiding op het wetenschappelijk onderwijs, op een universiteit.
afbeelding: leerlingen werken met de laptop tijdens lessen op het Comenius College.