CCN Projectweek wereldburgerschap

juni 2019

We hebben in deze projectdagen leerzame en leuke activiteiten ondernomen met de leerlingen en ook binnen de school zijn zij bezig geweest met het thema wereldburgerschap.

In de brugklassen zijn klassen ixxi’s gemaakt waar een mooi plekje voor wordt gezocht in de school. Ook hebben zij zelf de opa en oma dag voorbereid met workshops, spelletjes en puzzels. We hebben heel veel trotse opa’s en oma’s mogen ontvangen en ook vaders, moeders, ooms en tantes zijn hierbij aanwezig geweest. De leerlingen uit klas 1 hebben vol enthousiasme spelletjes met hen gedaan, computer cursussen gegeven, workshops straattaal aangeboden en nog veel meer.

Klas 2 is naar het Humanity House in Den Haag geweest en deed daarna zelfstandig een stadwandeling in Den Haag. Het Humanity House was heel indrukwekkend en gaf veel inzicht in het leven van vluchtelingen. Toch waren de leerlingen in klas 2 ook wel heel blij met de vrije tijd in Den Haag en hebben ze genoten van deze mooie stad. Het mariniersmuseum maakte ook veel indruk en er werd vol vuur gedebatteerd over vluchtelingenzaken bij de workshop Jungle van Calais.

De 3e klassen hadden ondertussen gewoon les, maar hadden wel kortere dagen dan normaal. Op de laatste dag brachten zij een bezoekje aan het Keringhuis en gingen ze naar het strand van Hoek van Holland. Hoewel het wel een beetje fris was, boden de strandtentjes genoeg warmte, eten en drinken om er een gezellige dag van te maken.

 

Kortom, we kijken terug op een geslaagde projectweek!

 

« ga terug