CCN, weer naar school, maar wel parttime

maart 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel - Ze hadden er niet allemaal weer evenveel zin in, maar voor veel leerlingen van het Comenius College in Nieuwerkerk was de eerste fysieke schooldag sinds tijden afgelopen dinsdag toch een verademing.

Sinds maanden ontving het Comenius College dinsdag weer meer dan 200 leerlingen.Hoe lang ze niet op school waren geweest? Havisten Vienna, Danilla en Suze hadden eigenlijk geen idee. “Het voelt in elk geval lang.” De laatste twee waren blij dat ze weer twee dagen per week met de helft van hun klasgenoten uit havo 2 in de schoolbanken les krijgen.

Suze: “Ik kon de lessen thuis toch moeilijker volgen. En ik werd meer afgeleid.” Voorlopig blijft het online thuisonderwijs nog wel gedurende de helft van de week van kracht.

In de hal van de school vingen dinsdag directeur Bas Visser en teamleider Esther van Esch de leerlingen op (”Even de handen schoon jongens, en kapje op!”) voordat ze linea recta door moesten lopen (”Nee sorry, je kluisje mag je niet gebruiken”) naar een eigen lokaal, waarin ze allemaal de dag zouden beginnen met hun mentor.

Gemopper
Voor de eindexamen- en een groep kwetsbare leerlingen - die de afgelopen maanden de school voor zichzelf hadden - was het ook weer even wennen, wat zich vertaalde in hier en daar wat gemopper.

“Nu we weer zo’n 225 leerlingen in de school hebben, gelden er strengere regels, onder andere wat betreft looproutes”, legde Visser uit.

 

(bron:  Hart van Zuidplas. artikel en foto: Judith Rikken)

 

 

 

« ga terug