CCN Oud leerling zwemkampioene

mei 2021

Oud leerling Comenius Nieuwerkerk behaalt wereldtitels zwemmen ondanks aangeboren spierziekte.

‘Beperkt aan de start, succesvol aan de finish – biografie paralympisch zwemkampioene Lisette Teunissen’ is vanaf vandaag als paperback, luisterboek en e-book te verkrijgen via zwemkroniek.com. Het boek is geschreven en ingesproken door Nanda van Heteren, uitgeverij Arko Redakto heeft het verhaal uitgegeven. Oud-leerlinge Lisette is ‘heel trots op het resultaat’.
Het boek gaat over de weg naar goud en het leven met een aangeboren progressieve spierziekte. Lisette heeft hereditaire motorische en sensorische neuropathie, oftewel HMSN type II, waardoor topzwemmen in 2018 niet meer ging.


Lisette heeft vier wereld- en vier Europese titels, acht wereld- en twaalf Nederlandse records, paralympisch goud en brons en de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau op zak. Zij werd geridderd nadat zij op donderdag 6 september 2012 als eerste in een tijd van 51 seconden en 51 honderdsten aantikte in de finale van de vijftig meter rugslag voor vrouwen in de categorie S4 in het Londen Aquatic Centre tijdens de Paralympische zomerspelen.

« ga terug