CCN Rode loper, chocola en sneltests voor middelbare scholieren

juni 2021

 

Nieuwerkerk aan den IJssel - Niet vorige week - toen het al wel mócht, maar nog niet hóefde - maar afgelopen maandag zijn de twee middelbare scholen die de gemeente Zuidplas telt weer verder opengegaan. Op het Comenius College kwamen de leerlingen binnen over een rode loper. Ze werden verwelkomd met ballonnen en getrakteerd op een chocoladereep met de opdruk ‘Welcome to school’. Ze kregen er twee coronatests bij.

Waar op het Comenius College álle leerlingen, zonder onderling afstand te hoeven houden, de laatste schoolweken in echte lokalen mogen doorbrengen, gaat op Thorbecke Nieuwerkerk sinds maandag nog maar tweederde deel van de leerlingen naar school.

Een derde volgt de lessen online. Alleen op die manier kan volgens Stichting Boor de afstand tussen leerlingen en docenten voldoende bewaard worden. Voor kwetsbare leerlingen is de school geopend. Naast het reguliere lesprogramma organiseert de school extra activiteiten met een sociaal karakter in de buitenlucht.

De scholen móchten van het kabinet per 31 mei, en móesten vanaf 7 juni open. Niet elke school koos ervoor om vorige week al te beginnen. Op het Comenius College werd de tijd gebruikt om docenten de kans te geven hun eerste of tweede coronavaccinatie te halen. Ook een aantal kwetsbare leerlingen was nog in afwachting van vaccinatie.

Begrip
In een brief aan de ouders heeft het Comenius College laten weten het belang van volledige opening van het onderwijs voor de leerlingen te zien, maar ook de bezwaren van nog niet-gevaccineerde docenten, die een volle klas als een risico ervaren, goed te begrijpen. Tot de zomervakantie worden docenten en leerlingen niet verplicht om de fysieke lessen - die ook online worden aangeboden - te volgen.

Directeur Bas Visser zegt er vertrouwen in te hebben dat leerlingen zich een paar keer per week thuis zullen testen. “We kunnen het niet checken en het aan de pubers zelf overlaten doet me de wenkbrauwen wel fronsen. Maar de ouders van onze leerlingen kennende, denk ik dat ze het wel zullen doen. Iedereen is klaar met corona en met zelftesten kunnen we er op een eenvoudige manier voor zorgen dat het onder controle blijft.”

 

Bron:Hartvanzuidplas.nl 

« ga terug