CCN Sponsorloop voor de Leprastichting

juli 2019

Comenius College wordt UNESCO-Oriëntatieschool: Sponsorloop voor de leprastichting

“Het relatief kleine bedrag van vijftig euro kan het verschil betekenen tussen een leven met verminkte of geamputeerde ledematen en een leven zonder handicaps.”

Aldus Peter Euser, een van de betrokken ambassadeurs van de Leprastichting en een docent bij ons op school. Hij motiveerde en enthousiasmeerde de afgelopen weken de leerlingen van de eerste en tweede klas om geld in te zamelen voor de Leprastichting.  De leerlingen zouden dit geld niet alleen inzamelen, maar zouden er ook voor gaan hardlopen tijdens de sponsorloop op 11 oktober. Afgelopen vrijdag werden er daarom talloze rondjes door het park vlakbij het Comenius College gelopen. Ieder op zijn eigen tempo, maar allemaal voor hetzelfde goede doel. 

Als UNESCO-Oriëntatieschool zetten wij ons in voor een betere wereld. De leerlingen haalden geld op voor de sponsorloop, de docenten waren betrokken bij de sponsorloop om de leerlingen aan te moedigen en de kaarten af te tekenen, en de directeur liep zelf ook mee op deze regenachtige middag. Opmerkingen als “Maar mevrouw, er is hier toch helemaal geen lepra meer, waarom moeten wij dan lopen voor dit goede doel?” vormden zich in de loop van de afgelopen weken om naar “Hoeveel geld heb jij al opgehaald? Ik kan al twee personen genezen van lepra met het geld dat ik opgehaald”. De leerlingen ontdekten een hele nieuwe wereld en hebben er actief aan bijgedragen deze wereld mooier achter te laten dan dat ze hem hebben gevonden. Het wereldburgerschap van UNESCO is hier niet langer enkel een term, maar opent een venster naar een betere wereld waar onze leerlingen deel van uit maken.

« ga terug