CCN dag van de duurzaamheid

oktober 2020

Unesco dag van de duurzaamheid. Een klimaattop voor de brugklas.

 

In het kader van Unesco zijn de brugklassen op donderdag 15 oktober, bezig geweest met de vraag: ‘Hoe duurzaam is onze school’. NPH1a/Nh1a en NPH1b hebben in het ochtendprogramma in groepjes van vijf gekeken naar afvalverwerking, water verbruik, groene energie, gezonde kantine, stroom verbruik en herbruikbaar papier. Net als de keuringsdienst van waarde gingen de groepjes met een checklist door de school, om op locatie te bekijken hoe het Comenius College werkt aan duurzaamheid. Zo mocht een groepje (met mondkapje) een kijkje nemen achter de schermen van de schoolkantine en een ander groepje heeft gekeken naar de afvalverwerking in de lokalen en zijn er interviews met collega’s afgenomen. Aan het einde van deze ochtend werden de checklists met elkaar vergeleken en is er per onderdeel een gemiddeld cijfer gegeven.

 

De leerlingen waren het unaniem eens dat onze school goed bezig is als het gaat om duurzaamheid. De zonnepanelen en verschillende afval bakken waren voor hen de doorslag. Wel gaven de leerlingen aan dat zij wat ‘groen’ miste in zowel lokalen als school. Graag zouden zij een moestuin/ schooltuin willen zien waar hun eigen groenten wordt gekweekt. Knap hoe leerlingen zo bewust bezig kunnen zijn met duurzaamheid.

 

In het middagprogramma kregen de leerlingen de tijd om te werken aan een ‘promotiefilmpje’ waarin zij medeleerlingen moesten uitdagen doormiddel van een challenge. Deze challenge moest te maken hebben met duurzaamheid. Na een korte vergadering met het groepje moesten zij informatie opzoeken over een onderwerp waar zij extra aandacht voor willen vragen. Deze challenge werd samengevat in een filmpje van 1 minuut die vervolgens gedeeld wordt op de Instagram. Het beste filmpje/ challenge van Nederland maakt kans op een grote prijs. Als het aan de docenten van het Comenius College Nieuwerkerk ligt, wordt deze prijs door ons gewonnen. Al met al een leuke en leerzame dag.

 

« ga terug