CVO

Het Comenius College is onderdeel van het CVO Rotterdam. CVO bestuurt zeven scholen voor christelijk voortgezet onderwijs in Rotterdam en omgeving. CVO Accent, Comenius College, Marnix Gymnasium, CSG Melanchthon, PENTA college CSG, Portus scholengroep en Zuider Gymnasium.  Met ruim 21.000 leerlingen behoren we tot de grotere schoolbesturen van Nederland. De meeste CVO-scholen zijn brede scholengemeenschappen met meerdere vestigingen. Ze verzorgen onderwijs op alle niveaus, van gymnasium tot praktijkonderwijs. Deze scholengroepen hebben vestigingen op bijna 40 verschillende locaties, met een sterke concentratie in Rotterdam.  CVO is werkgever voor ongeveer 2.500 medewerkers.

 "Onderwijs voor het leven" Wat vindt het CVO belangrijk voor haar leerlingen en scholen. Dat is te lezen in het CVO-Koersplan 2024-2028. Deze visie inspireert en geeft de ambities van CVO voor het onderwijs aan. De CVO scholen vertalen deze visie naar eigen doelen en resultaten.

CVO staat midden in de samenleving. De vereniging is geworteld in het evangelie en handelt vanuit een christelijke inspiratie met oog op respect voor haar vele verschijningsvormen. CVO biedt jonge mensen inspirerend onderwijs en een brede vorming. De scholen houden daarbij zoveel mogelijk rekening met de individuele mogelijkheden van de leerlingen. Vanuit een open houding wordt samengewerkt met vele verschillende partners om het onderwijs op een zo hoog mogelijk niveau te bereiken en te houden. 

2x per jaar verschijnt het blad CVOpen, een gedrukt magazine voor al haar medewerkers. Decembernummer, De toekomst van het onderwijs.

In het decembernummer van CVOpen blikken we vooruit naar de toekomst van het onderwijs. Zo komt onderwijsvernieuwer Claire Boonstra aan het woord met haar visie op het huidige onderwijs en hoe het anders kan. Verder besteden we aandacht aan diverse onderwijsvormen die de CVO-scholen bieden. Diverse collega’s geven hun mening over de stelling ‘Artificial Intelligence (AI) is een positieve aanvulling op ons onderwijs’.

Ook het Comenius College komt aan bod in onderstaande artikelen:CVOpen magazine

  • Comenius Dalton Rotterdam is daltonschool-in-ontwikkeling pag. 16-17
  • Comenius Beroepsonderwijs Capelle verbreedt onderbouw pag. 8-9
  • De stelling: ‘AI is een positieve aanvulling op ons onderwijs’ pag. 20-21
     

Uiteraard ontvangen alle CVO-medewerkers CVOpen thuis. Mocht dat niet het geval zijn, lees het blad dan online via www.cvo.nl. De PDF van het nieuwe nummer staat op de homepage en vanzelfsprekend ook op deze pagina.
Klik op de afbeelding hierboven om het laatste nummer te lezen.

CVO
Postbus 2152
3000  CD ROTTERDAM
010 217 13 99
receptie@cvo.nl
www.cvo.nl

Abonneer je op CVO-nieuws:


Vier keer per jaar geeft ons bestuur CVO een digitale nieuwsbrief uit. Abonneer je op deze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuws over Comenius en de andere CVO-scholen. Of lees de nieuwsbrief op de site van CVO.

aboneer je op de CVO nieuwsbrief