Junior Lyceum

Van de basisschool naar de middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Een nieuwe school, nieuwe vrienden, nieuwe leraren en een lesrooster waarbij ze vaak van lokaal moeten wisselen.
Op het Comenius Lyceum Capelle zijn we ons daar erg van bewust. Daarom maken we die stap wat kleiner. Speciaal voor alle brugklasleerlingen wordt bij ons het Junior Lyceum ingericht. Dit betekent dat de brugklasleerlingen een eigen ingang krijgen en dat ze een overblijfruimte met kluisjes hebben waar alleen maar brugklassers komen.
Daarnaast is de mentor altijd dicht in de buurt. In de lokalen in het Junior Lyceum krijgt elke mentor namelijk zijn eigen stamlokaal. Zo kunnen de leerlingen hun mentor altijd vinden als er iets aan de hand is.
Naast  de normale lessen kunnen leerlingen hier ook meedoen aan activiteiten om elkaar te leren kennen en te ontdekken wat ze zouden kunnen bereiken. Zo zorgt het Junior Lyceum ervoor dat de overstap van basisschool naar middelbare school een beetje kleiner wordt.