De GSA van Comenius

oktober 2020

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Op het Comenius Lyceum zijn vele groepen aanwezig waaronder de LMR (leerlingen medezeggenschapsraad), de milieugroep, de dramagroep en de GSA. Dit artikel is speciaal voor onze nieuwe leerlingen en ouders, maar ook voor de leerlingen en ouders die al langer bij onze school horen. We gaan jullie kennis laten maken met onze groepen of zelfs opnieuw leren kennen.

De afkorting GSA staat voor Gender and Sexuality Alliance. Zij staan voor iedereen en voor hoe je jezelf ook identificeert of van wie je houdt. De GSA is voor iedereen en ze willen dan ook dat iedereen bij elkaar komt, zodat ze voor alle leerlingen op school een veilige ruimte kunnen creëren om zichzelf te zijn. De GSA-groep van Comenius is opgericht voor leerlingen en door leerlingen.

De leden van de GSA vormen een groep van zelfstandige leerlingen onder de begeleiding van mevrouw Collée. De leerlingen komen met ideeën voor de school en leggen ze voor aan de begeleidende docent. De docent geeft toestemming voordat de leden van de GSA de ideeën kunnen gaan uitwerken.

De leden van de GSA leggen de focus op het doel, alle genderidentiteiten en seksualiteiten in een goed daglicht te zetten tijdens de internationale vieringen, zoals coming out day, paarse vrijdag en andere dagen. Tijdens deze internationale vieringen versieren zij de school in een passende stijl. In de toekomst zouden zij graag op meerdere momenten dit goede daglicht laten schijnen.

Ondanks alle positiviteit over de genderidentiteiten en seksualiteiten die zij willen overbrengen, rust er helaas nog steeds een taboe op dit onderwerp. De GSA probeert er alles aan te doen om dit taboe op school te doorbreken. Zodat we voor iedereen een veilige plek kunnen bieden op het Comenius Lyceum.

Kortom de GSA is er voor iedereen! En iedereen is vooral welkom. Natuurlijk hebben ze ook dit schooljaar weer veel leuke ideeën op de planning staan!

Heb je misschien nog leuke ideeën hoe de GSA de genderidentiteiten en seksualiteiten in een goed daglicht kan zetten? Of voor de leerlingen als je ook deel wilt uitmaken van de GSA? Stuur voor beide opties een e-mail of een berichtje via Instagram naar de GSA.

E-mail: gsa@comenius.nl

Instagram: @gsacomeniuscollege

 

« ga terug