IB Graduation 2021

oktober 2021

Comenius Lyceum Capelle; al zes jaar op rij 100% geslaagden!

Een prachtige IB-graduation 

Vlak voor de zomervakantie kregen 36 leerlingen van het zesde leerjaar van tweetalig vwo het bericht dat zij geslaagd waren voor hun IB (International Baccalaureate) en wederom met uitstekende cijfers. Ook deze lichting behoort tot de beste IB-groep van Nederland en voor het Comenius College betekent het voor het zesde jaar op rij een slagingspercentage van 100%. Een geweldige prestatie. De school is trots op dit resultaat.

Op vrijdag 8 oktober konden de leerlingen het IB-certificaat en hun Senior tto certificaat in ontvangst nemen, uiteraard gehuld in cap and gown. Tijdens een feestelijke ceremonie werden herinneringen opgehaald, werd een lied door tto-docenten gezongen en was er een bijzondere speech van Li An Phoa. Zij is oprichter van de stichting Drinkable Rivers, een project waarmee ze drinkbare rivieren nastreeft.
Daarna was er nog een gezellig samenzijn met leerlingen, docenten en ouders en werd de avond afgesloten met natuurlijk de traditionele groepsfoto’s waarbij de graduates al even traditioneel de baretten hoog in de lucht gooiden.

Comenius Lyceum Capelle biedt tweetalig havo en vwo aan. Leerlingen volgen in de eerste drie leerjaren een eigen programma. Naast extra aandacht voor Engels, volgen de leerlingen een uitdagend curriculum gericht op (wereld) burgerschap en persoonlijke groei. De leerlingen worden door het IB-programma goed voorbereid op een universitaire studie. Ook leren ze inzien dat vanuit andere perspectieven naar de wereld kijken veel mogelijkheden biedt binnen en buiten de academische wereld.


 

« ga terug