spannend, hè…

Naar de brugklas...?

Groep 8 is een bijzonder jaar. Een mijlpaal in je leven. Afscheid nemen van de basisschool, met vaak een kamp en een musical. En vervolgens op zoek naar een school voor na de basisschool?  Is dat de school waar je broer of zus naar toe gaat of ga je met je vrienden uit groep 8 allemaal naar dezelfde school?  Misschien wil je wel een opleiding met veel techniek of sport gaan doen? Op het Comenius kan het allemaal!

techniek leerlingen in de weer met VR

Welke school past bij jou?

Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is best een grote stap. Natuurlijk helpen we je met deze grote stap! Na acht jaar basisschool zal het even wennen zijn: niet meer de hele dag dezelfde juf of meester voor de klas, maar elk uur een ander. Ook krijg je les in verschillende lokalen. En wat dacht je van al die nieuwe vakken? Met een heel lesrooster. Maar maak je geen zorgen: op het Comenius  maken we die stap een stuk kleiner.  Bij ons hebben de brugklassen een streepje voor.
Elke klas heeft een mentor. Een mentor is eigenlijk het beste te vergelijken met de meester of juf die je nu op de basisschool hebt. Bij de mentor kun je terecht voor allerlei vragen.  Naast een mentor krijg je ook hulp van een juniormentor. Dit is een leerling uit de derde of vierde klas, die  jou helpt om je weg te vinden op onze school. Een nieuwe school, nieuwe leraren, een kluisje, een lesrooster.
leerlingen Krimpen 80% leren en 20% doen

voel je thuis

Om je sneller thuis te laten voelen beginnen we het jaar met een introductie-programma. In dit  programma leer je je klasgenoten goed kennen, maar ook het schoolgebouw en de mensen die er werken.
In september ga je een paar dagen op kamp. Zo raakt de hele klas snel aan elkaar gewend en maak je snel nieuwe vrienden.

weet je nu alles?

Vast niet,  maar kijk voor meer informatie op de pagina's van de scholen. En zijn er dan alsnog vragen die niet beantwoord zijn? Stuur een mailtje: mail@comenius.nl


Neem ook eens een kijkje op de Instagram of Facebook pagina's van de verschillende scholen en heb je nog vragen laat een berichtje achter.

Hoe ver kun je komen? Dit is niet voor niets onze slogan. Want wij zijn ervan overtuigd dat veel leerlingen na het Comenius wellicht wel verder gekomen zijn dan verwacht! Daarnaast doet het Comenius op de scholen veel aan internationalisering.

zie kies doe: kies je nieuwe school

Voor nog veel meer informatie kun je onze folders en video's  bekijken of stel je vragen per e-mail  dan kan via één van de scholen of mail naar mail@comenius.nl
Jij en je ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom op al onze scholen. In februari organiseren wij op alle scholen meeloopmiddagen en een Open Dag.
Voor inschrijven of aanmelden kan je een afspraak maken,  zie contact voor de school van je keuze.