Excursie Kassel

maart 2024

Op dinsdag 13 februari vertrok klas ch3ta voor een uitwisseling naar het plaatsje Kassel in Duitsland. Daar zouden zij op bezoek gaan bij hun buddy’s van het Wilhelmsgymnasium die in november vier dagen bij onze leerlingen verbleven. Omtrent het thema duurzaamheid stonden er verschillende activiteiten op het programma, waaronder een speurtocht, een bezoek aan een recycle centrum, lessen en een lezing van een professor van de organisatie Scientists for Future. Op de eerste avond hebben de leerlingen ook deelgenomen aan traditionele Duitse volksdansen. Sommigen hebben hier hun ware passie voor dans ontdekt.

Naast deze activiteiten hebben de leerlingen uiteraard ook gezellige en leuke activiteiten ondernomen met de Duitse leerlingen. Zo heeft een aantal leerlingen de berg naar het kasteel van Kassel beklommen, zijn de leerlingen gaan bowlen en is Kassel natuurlijk grondig verkend.

Op vrijdag 16 februari was het alweer tijd om terug te keren naar Nederland en hebben we afscheid genomen van onze Duitse vrienden in Kassel. Al met al was het een leuke en leerzame reis!

« ga terug