Top momenten in december CLC

januari 2024

KERST OP HET COMENIUS

Een heel aantal kerstactiviteiten heeft plaatsgevonden in de week voor de kerstvakantie. Uiteraard waren er de kerstvieringen, die de week sinds jaar en dag in een kerstsfeer steken. Nieuw dit jaar was het kerstfeest in HAL4 en het kerstdiner voor de bovenbouw van het vwo.

Kerstdiner v4

    
Dinsdag 19 december is een nieuwe traditie ontstaan: het bovenbouw vwo kerstdiner. Een aankleding die deed denken aan de Grote Zaal uit Harry Potter (4 lange tafels, prachtig versierd) en een lekker driegangenmenu gaven de avond kleur. Veel collega's waren aanwezig en met live muziek was de avond compleet. Leerlingen én collega's gingen goed gevuld en voldaan weer naar huis. Dit smaakt letterlijk en figuurlijk naar meer, dus voor volgend jaar staat het al in de jaarplanning!

Kerstgala


    
In HAL4 vond het jaarlijkse kerstgala plaats. Voorheen was dit feest voorbehouden aan leerjaar 3, maar vanaf dit jaar is het plan om dit jaarlijke feest voor bijna de hele school te laten plaatsvinden. Het was een ontzettend groot succes, getuige de opkomst en het plezier wat iedereen had! Verscheidene dj's hebben hun opwachting gemaakt en de zaal was prachtig uitgelicht.

Kerstvieringen


    
Elk jaar met Kerstmis en Pasen hebben we een viering in de aula waar alle leerlingen in verschillende rondes bij aanwezig zijn. We vinden dat heel belangrijk, omdat het onze identiteit laat zien en het ons even laat stilstaan bij een aantal belangrijke thema's die door de snelheid van ons bestaan wellicht wat minder aandacht krijgen. Leerlingen (en dit jaar ook docenten!) kregen de kans om op het podium te stralen. Dat werd meer dan waargemaakt! Prachtige muziek, verbeeldingen, decor en tekst. Alle complimenten voor iedereen die deze mooie viering heeft waargemaakt!

EXCURSIE BELGIE TV4

    

Net na de toetsweek en net voor de kerstvakantie was een mooi moment om met onze leerlingen van tvwo 4 twee dagen op pad te gaan. In Brussel werden het Huis van de Europese geschiedenis en de Europese wijk bezocht, als onderdeel van het vak Social Studies. Ieper stond in het teken van de Eerste Wereldoorlog. Het bijwonen van de Last Post-plechtigheid in de avond en een bezoek aan het In Flanders Field Museum en de Engelse begraafplaats Tyne Cot stonden op het programma. Tijd voor ontspanning was er natuurlijk ook en het hostel was een geweldige plek om te overnachten. De tweedaagse excursie werd afgesloten met een bezoek aan de kerstmarkt in Brugge.  

SCHRIJVERSBEZOEK NEDERLANDS

 
Het begint een mooie traditie te worden: op woensdag 20 december vond er weer een geweldige Schrijversdag plaats. Dichter Derek Otte (onder meer bekend van zijn werk als stadsdichter van Rotterdam) ging in workshops aan de slag met leerlingen van vwo 5. Voor de leerlingen van havo 4 en vwo 4 waren er maar liefst drie schrijvers op bezoek: Inge Schilperoord, Hanna Bervoets en Özcan Akyol (ook wel ‘Eus’). Niet de minste namen! Bovendien bedienen ze alle drie een heel ander publiek, zodat er voor ieder wat wils was. We kijken als sectie Nederlands met veel trots en plezier terug op deze dag. De schrijvers waren erg toegankelijk en vertelden vol enthousiasme over hun passie en leerlingen waren in de gelegenheid om hun vragen te stellen. Ieder bezoek sloot af met een meet-and-greet voor de echte fans, want wat is er nu leuker dan je boek te laten signeren door de auteur of samen op de foto te gaan? We verheugen ons nu al op de volgende Schrijversdag! 

YOUNG INNOVATORS V4


Leerlingen in vwo 4 hebben voor de vakantie meegedaan met het project Young Innovators. Het is een innovatief programma over duurzaamheid en systeemdenken. Onze leerlingen kregen de uitdaging om een duurzame aanpassing te ontwerpen voor het Eendrachtsplein in Rotterdam. De gemeente Rotterdam was opdrachtgever voor deze opdracht.

Het leverde mooie creaties op, waarvan hiernaast één te zien is. We vinden het erg belangrijk dat we burgerschap en duurzaamheid in ons onderwijs een plek geven. We proberen het te laten leven door leerlingen na te laten denken over een lokaal probleem. We zijn trots op onze leerlingen en wat ze in de toekomst voor de maatschappij kunnen betekenen!

CKV HOFPLEINTHEATER H4


    
In de dagen voor de kerstvakantie heeft havo 4 het ontzettend druk gehad. Een van de activiteiten vond plaats op donderdag 21 december. Havo 4 is toen naar het jeugdtheater Hofplein geweest voor een theaterworkshop. Omdat we met erg veel zijn in havo 4 is het jeugdtheater in 3 rondes bezocht. Tijdens de workshop kregen de leerlingen verschillende opdrachten, zoals het uitbeelden van een locatie of het maken van een klein toneelstuk zonder dat er gesproken werd. Het was een leuke kennismaking met het vak CKV.  

WRITE FOR RIGHTS


Write for Rights: leerlingen,
bedankt voor jullie inzet! 

Elk jaar doen het Comenius mee aan de actie Write for Rights van Amnesty International. Leerlingen van de onderbouw schrijven kaarten aan mensen overal ter wereld die vastzitten omdat zij voor hun mening uitkwamen, worden gediscrimineerd om wie ze zijn, of worden gemarteld. De actie was een groot succes en samen zorgen we er hopelijk voor dat het onrecht in de wereld stopt.

 

 

« ga terug